مطالعات متفرقه (خارج از سیر مطالعاتی)

بررسی تحلیلی اعتبار و جایگاه کتاب طب النبی(ص)

نویسنده کتاب طب النبی : عباس محمودی

چکیده :

منابع حدیثیِ شیعه و اهل سنت دربردارندۀ روایات فراوانی دربارۀ آداب خوردن، آشامیدن، خواص خوراکیها
و راه درمان بسیاری از بیماری هاست؛ به گونه ای که برخی از بزرگان به تألیف کتابهایی در این باره پرداختند.
با توجه به اهمیت موضوع بهداشت و سلامتی بشر، ناسازگاری برخی از این روایات با علم و تجربۀ پزشکی و همچنین انگیزه های مختلفی که برای جعل این گونه روایات وجود داشته، این پرسش به ذهن می آید که: این روایات تا چه حد معتبرند؟
یکی از کتابهای حدیثی که به جمع آوری این گونه روایات پرداخته، کتاب طب النبی، تألیف ابوالعباس مستغفری است. از آنجایی که شناخت میزان اعتبار کتاب حدیثی، تأثیری مستقیم در توجه به روایات آن دارد، تحقیق در جهت روشن شدن اعتبار هر کتاب حدیثی ضرورت مییابد. این پژوهش به اعتبارسنجی این اثر با
توجه به شخصیت مؤلف، ویژگیهای کلی کتاب و متن آن میپردازد. گرچه روایات کتاب طب النبی از طرق اهل سنت اخذ شده، در عین حال تعدادی از روایات آن در منابع اولیۀ شیعه نیز آمده است. کتاب طب النبی به دلیل وجود تصحیف، تقطیع، نقل به معنا و حتی رکاکت متن در شماری از روایات آن، متن قوی ای ندارد.

کلیدواژگان : ابوالعباس مستغفری، احادیث طبی، حوزۀ حدیثی سمرقند، اعتبارسنجیِ منابع حدیثی، علوم حدیث.
http://shared.hadith.net/AttachmentReader.aspx?k=1{@sp@}r50991a3622.pdf

شبکه بین المللی مطالعات ادیان

اینفورس (شبکه بین المللی مطالعات ادیان)،‌ بخشی از یک مجموعه فعالیت های فرهنگی است که توسط یک گروه جهادی مجازی انجام می شود. این گروه  بدون مرز، متشکل از اساتید، طلاب، دانشجویان و کلیه داوطلبان باایمان و دغدغه مندی است که علاقمند به فعالیت علمی جهادی در عرصه جنگ نرم هستند. شما هم می توانید یکی از اعضای این گروه باشید(اینجا کلیک کنید). فعالیت های سایت زیر نظر سید محمد رضا طباطبایی، مدرس ادیان و کارشناس صدا و سیماست. موضوعات سایت نیز در زمینه سیر مطالعاتی با رویکرد تقویت بنیه های اعتقادی و پاسخ به شبهات است.

0 0 رای ها
شما هم امتیاز بدهید..
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x