مطالعات متفرقه (خارج از سیر مطالعاتی)

مفهوم‌شناسی تطبیقی «حنفاء» و «صابئین» در قرآن

مفهوم‌شناسی تطبیقی «حنفاء» و «صابئین» در قرآن

 

   
   

چکیده
مقصود اصلی این پژوهش، مفهوم‌شناسی تطبیقی «حنفاء» و «صابئین» و بررسی اینکه آیا این دو اصطلاح در قرآن کریم، مفهوم واحدی دارند یا خیر؟ از آنجایی‌که جوامع و گروه‌های دینی مختلفی در عصر نزول قرآن می‌زیسته‌اند و بررسی برخی از آنان با مشکلات و پیچیدگی‌هایی روبه‌روست، بررسی تطبیقی اصطلاحات استعمال‌شده در قرآن در این حوزه، می‌تواند کمک شایانی به رفع این معضلات نماید.
روش ما در این پژوهش، روشی توصیفی ـ تحلیلی است و تلاش شده است تا مباحث بر مبنای یک معنا‌شناسی منطقی و اصولی سامان داده شود. حاصل پژوهش نشان می‌دهد که «حنیف» و «حنفاء» در عرف آیات قرآن، اشاره به گروه خاص و آیین خاص ندارد، بلکه معمولاً وصف دین و آیین قرار می‌گیرد، اما «صابئین» یک گروه دینی خاصی است که در زمره اهل کتاب قرار دارند. بنابراین، از «حنفاء» متمایز هستند.
کلیدواژه‌ها: قرآن، حنفاء، صابئین، مفهوم‌شناسی تطبیقی.

منبع

رفرنس:

:APA

[zotpress items=”KHR467W2″ style=”apa”]

Chicago:

[zotpress items=”KHR467W2″ style=”chicago-author-date”]

Harvard:

[zotpress items=”KHR467W2″ style=”harvard1″]

Vancouver:

[zotpress items=”KHR467W2″ style=”vancouver”]
ضمیمه اندازه
۲٫pdf ۴۱۱٫۹۵ کیلو بایت

شبکه بین المللی مطالعات ادیان

اینفورس (شبکه بین المللی مطالعات ادیان)،‌ بخشی از یک مجموعه فعالیت های فرهنگی است که توسط یک گروه جهادی مجازی انجام می شود. این گروه  بدون مرز، متشکل از اساتید، طلاب، دانشجویان و کلیه داوطلبان باایمان و دغدغه مندی است که علاقمند به فعالیت علمی جهادی در عرصه جنگ نرم هستند. شما هم می توانید یکی از اعضای این گروه باشید(اینجا کلیک کنید). فعالیت های سایت زیر نظر سید محمد رضا طباطبایی، مدرس ادیان و کارشناس صدا و سیماست. موضوعات سایت نیز در زمینه سیر مطالعاتی با رویکرد تقویت بنیه های اعتقادی و پاسخ به شبهات است.

0 0 رای ها
شما هم امتیاز بدهید..
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x